VOEDING & JIJ

 

Voor mij heeft voeding altijd een hele belangrijke rol gespeeld in mijn leven, het was een haat liefde relatie. Vaak snapte ik er niets van, ik volgde diëten, trends, goed bedoelde adviezen en (wetenschappelijke) artikelen/boeken, maar alles bleef als een gevecht voelen. Natuurlijk kon ik me ook goed voelen op het moment dat ik resultaat zag, maar dit was altijd voor korte duur. Een paar jaar geleden besloot ik daarom om een opleiding te volgen tot natuurvoedingsadviseur. Hier leerde ik niet alleen veel over voeding, maar ook veel over mijn eigen lichaam, het milieu, dieren, natuur en de connectie met elkaar.

Zoals vele dingen in het leven is voeding slechts een onderdeel van ons fysieke en energetische bestaan, maar het is niet het enige en dat vergeten wij.

Voeding wordt vrijwel altijd gekoppeld aan ons fysieke bestaan van gewicht verliezen of gewicht winnen. Maar voeding is veel meer dan dat en juist op het moment dat we dat leren te beseffen, dan zal voeding een totaal andere betekenis vormen in je leven en zal je lichaam zich hier aan gaan passen. Echter gaat dit dus gepaard met ons geestelijke bestaan.

Een paar voorbeelden die voedingsproblemen kunnen veroorzaken zijn:

  • continu controle over alles willen houden,
  • jezelf heel klein maken,
  • je kwetsbaarheid willen beschermen,
  • jezelf wegcijferen,
  • continu in overlevingsmode zitten,
  • onderdrukking,
  • veel moeite hebben om grenzen aan te geven,
  • verslaving.

En dan heb je nog te maken met andere factoren zoals wat is nou echt goed voor jou en hoe leer je er naar te luisteren? Bovendien heeft je lichaam ook een natuurlijke beweging die verbonden is met bijvoorbeeld de seizoenen. En zo zijn er nog wel meerdere factoren die gek genoeg heel logisch zijn, maar wij dat niet meer kunnen herkennen omdat er op een onbewust level heel veel invloed van buitenaf is geweest.

HOE GA IK TE WERK?

Als eerste gaan we kijken naar jouw visie op voeding. Dan gaan we kijken of het echt bij je past en wat je anders zou willen zien of wat je graag zou willen leren.

Daarnaast is het belangrijk dat je begrijpt dat ook dit een proces is dat jij nodig zal hebben om uiteindelijk de nieuwe voeding/levensstijl het jouwe te maken. Dit zal misschien door vallen en opstaan gaan, maar soms is dit juist de manier om steeds te leren begrijpen wat nou echt voor jou werkt en wat niet.

Uiteraard zal ik je ook onderbouwde feitjes meegeven en leuke weetjes. Ik zal ook op een speelse manier adviezen geven zodat je steeds beter leert te vertrouwen op jouw eigen lichaam.

 

De voedingsadviezen zijn in combinatiekan  met coachings gesprekken/adviezen en als je wilt ook met paardensessies.

De coachingsgesprekken kunnen ook regelmatig buiten de deur plaatsvinden.

Heb je vragen of wil je een vrijblijvend gesprek, neem dan gerust contact met mij op.

HOME