ERVARINGEN DEELNEMERS

Referentie filmpje van Michelle & Reinier

Gratitude day 16! Family Constellations I am grateful for : 1. Jacqueline Moleres Morales and her beautiful family constellation work. 2. The volunteers that did an amazing energetic work. 3. For all the teachings, the healing and growth from today. If you are interested in a private family constellation please contact Jacqueline Moleres Morales here: https://www.jacquelinemoleresmorales.com/ #SelfLoveYearChallenge #GratitudeChallenge #FamilyConstellations #healing

Geplaatst door Michelle Paz Maarschall op Maandag 17 december 2018

Family Constellations

I am grateful for :
1. Jacqueline Moleres Morales and her beautiful family constellation work.
2. The volunteers that did an amazing energetic work.
3. For all the teachings, the healing and growth from today.

Michelle & Reinier

 

Wat anderen zeggen:

Als representant deed ik mee met een familieopstelling met paarden, begeleid door Jacqueline. Zij is hiervoor niet alleen opgeleid, maar heeft ook een natuurlijk aangeboren talent. Ook de rol van de paarden was onvergetelijk. De dame met de hulpvraag was enorm geholpen en had een duidelijk antwoord op haar vraag. Ook ik als representant ben weer tot nieuwe (familie)inzichten gekomen waar ik echt wat aan heb en mee verder kan. Al met al een hele waardevolle, maar vooral ook bijzondere ervaring.

Astrid


 

Het werd voor mij een dag vol verrassingen... zonder verwachting en vol nieuwsgierigheid heb ik me overgegeven aan wat voor mij tot op die dag nog nieuw was: een "opstelling" met paarden. 

Vier ontzettend mooie paarden stonden mij op te wachten in hun paddock, stuk voor stuk bijzondere karakters. Ik voelde me direct op m'n gemak. Ik had niet eens een hele duidelijke vraag voor ogen toen ik met drie mede-staanders en Jacqueline de paddock in stapte, maar daar werd snel genoeg richting aan gegeven: door de pure, intuïtieve en open begeleiding van Jacqueline ontstond vanzelf een beeld bij wat later een blokkade in mij bleek te zijn. Iets dat ik op mocht ruimen, los mocht laten en waar ik niet langer de last van hoefde te dragen. Omdat het ineens erg persoonlijk en diepgaand werd voor mij (en ik toch "in de ring" stond met vier onbekenden) voelde ik me hierbij ontzettend kwetsbaar, en durfde me daarom niet helemaal open te stellen voor de hulp die geboden werd. Op dat moment schoot één van de paarden te hulp: ze kwam rustig naar me toe, bleef vlak naast me staan en liet haar hoofd zakken totdat ze met haar zachte snuit mijn borstkas raakte. Zo bleef ze staan, af en toe snuivend en met haar mond subtiel 'knabbelend' aan m'n shirt. Het was alsof er een deurtje open ging en ze letterlijk iets los maakte in m'n hart... Berusting. Zodra ik dat voelde (en het paard dus ook) draaide ze zich om en sjokte terug naar de kudde. Vanaf dat moment begon er van alles te stromen in m'n lijf, een stroom waar ik nog dagenlang de energie van heb gevoeld en waar ik nog steeds mee aan het werk ben. 

Dat ik een bijzondere band met paarden heb wist ik al, en nu heb ik ook nog eens een stukje van hun 'coachingstaal' mogen leren verstaan. Met behulp van m'n eigen intuïtie, en onder bezielende begeleiding van Jacqueline's ervaring. Wat een dag!! 

 Nogmaals dank voor een geweldige middag!! 

Liefs, Annelisa


 

In Maart/April tipte mijn oud-klasgenoot mij dat ze een paardenopstelling ging doen in Heiloo. Eigenlijk was de groep vol maar Jacqueline voelde dat ik erbij moest zijn.

Na een korte uitleg bij de stallen brachten we met elkaar de paarden naar een verderop gelegen weilandje. Onze taak was om ze van achter aan te drijven. Mooi om te zien hoe de paarden elkaar volgen. Eenmaal op het weiland gingen wij op het veldje ernaast ademhalingsoefeningen doen en oefeningen om je eigen ruimte aan te geven. Jacqueline gaf daarbij iedereen persoonlijke aandacht. Daarna was het tijd om rustig de paardenweide in te gaan. Onbeschrijflijk wat er gebeurde.

Alle paarden werden eerst heel druk. Ze waren letterlijk al onze negatieve energie eruit aan het rennen. Best een beangstigend moment maar Jacqueline kent de paarden door en door en zorgde ervoor dat iedereen zich veilig voelde. 1 deelnemer had een hulpvraag (familiekwestie) die Jacqueline niet van tevoren wist. Steeds wanneer zij deze uit wilde leggen veranderde de paarden in gedrag en van plaats. Uiteindelijk kon ze dit vertellen maar dat duurde echt even. De deelnemer met hulpvraag zette haar ‘familieleden’ op een plek in het veld wat voor haar goed voelde. De ‘vader’ werd steeds met lichte dwang door de paarden uit de groep gedreven terwijl de overige ‘familie’ werden beschermd. Jacqueline probeert deze vraag uit te diepen door vragen te stellen aan de deelnemers en aan de hulpvrager Tijdens deze sessie waren de familieleden al verdeeld, mijn taak was om een deelneemster troost te bieden ivm veel emoties die bij haar los kwamen. Ik sloeg een arm om haar heen. 1 paard kwam overdwars voor ons staan, en 1 paard achter ons. Wat gaf dat een veilig en bijzonder gevoel!

Tijdens de sessie mag je de paarden niet aanraken. Na afloop van de sessie wel. Ook was er nog een samenkomen in de prachtige Pipo-wagen waar verhalen nog even uitgewisseld konden worden onder het genot van een kopje koffie/thee.

Het was een ochtend vol ervaringen en emoties. Wat er met je gebeurd is heel persoonlijk en voor iedereen anders.

Ervaar het en het blijft voor altijd bij je!

Paula


 

Ervaringen bij Monyxpaardencoaching:

Op 22 maart jl. mocht ik, Martine (samen met 3 andere deelnemers) kennis maken met opstellingen met paarden bij Irma en Joke van Monyx paardencoaching. Onder de deskundige en betrokken begeleiding van paarden-coach Jaqueline Moleres Morales heb ik deze ochtend een hele bijzondere ervaring gehad.

We verzamelden bij de Stayokay en maakten kennis met elkaar terwijl werd uitgelegd wat we gingen doen. Na een heerlijke kop thee wandelden we rustig naar de plek waar de paarden staan. Daar begonnen we met een “warming-up”, waarbij we elkaar een beetje beter leerden kennen. Na het openen van de toegang voor de paarden was het tijd om te beginnen met de opstelling.

Waar ik in eerste instantie altijd erg voorzichtig ben als ik tussen de paarden sta, voelde ik me hier volledig op mijn gemak en totaal niet angstig. Het contact met de paarden was zó puur en natuurlijk! Terwijl er allerlei essentiële levensvragen werden behandeld en “opgesteld” droegen deze twee prachtige paarden enorm bij in het spiegelen van alles wat er langskwam. De ochtend werd fantastisch verzorgd door Irma en Joke en er hing al snel een ontspannen sfeer binnen de groep. Tussen de twee opstellingen door waren er lekkere broodjes en warme koffie en thee, zodat we even konden bij komen van de eerste indrukwekkende sessie.

Na de tweede sessie en een uitgebreid bedankje aan de paarden in de vorm van een knuffel en een wortel, was het tijd voor een zorgvuldige nabespreking in de Stayokay. Ik vond het een fantastische ochtend en fietste daarna heel tevreden met een stapeltje nieuwe inzichten richting huis.

Bedankt Irma, Joke en Jaqueline!


 

Op 14 december 2016 mochten mijn schoondochter en ik, Erna, meedoen met de eerste familieopstellingen met de paarden van Joke en Irma. Ik ken Joke en Irma al heel lang en samen met Jacqueline werden we hartelijk verwelkomd in de Stay Okay. Daar namen we wat te drinken en kregen we uitleg. Op het land met de paarden kon het werk beginnen. Eerst nog even een oefening om wat dichter bij jezelf te komen. Daarna de onderlinge “rolverdeling” wie gaat voor wie of wat representatief staan. Het was zo bijzonder om te zien wat de reactie was van de paarden. Jacqueline legde goed uit wat de paarden bedoelden met hun handelen. Werd er niet geluisterd dan liep het paard weg….bij lichamelijke ongemakken werd er healing gegeven. Maar vooral kregen we antwoorden op de vragen die we hadden. Kortom een fantastische ervaring die ik zeker nog een keer wil gaan meemaken.

Erna